FAQ

Kinek szól a Hyperión Junior?

Mindenkinek, akit érdekel a klasszikus ókor kultúrája és művészete. Oldalait egyaránt haszonnal böngészhetik azok, akik többet szeretnének megtudni a magyar közgyűjteményekben őrzött ókori műtárgyakról és a gyűjtemények történetéről, és akik általánosságban szeretnék bővíteni ismereteiket az ókori Hellasz, Róma, Itália és Egyiptom kultúrájáról. A Hyperión Junior megbízható hátteret nyújt a témával kapcsolatos általános iskolai, középiskolai, és egyetemi oktatáshoz is.
 

Hogyan keressek a Hyperión Juniorban?

A Hyperión felületén többféleképp is kereshetsz. Az egyszerű kereső szabadszavas mezőjébe bármit begépelhetsz: alapállapotban a kereső az adatbázis minden szöveges tartalmát vizsgálja, de csak a pontos egyezéseket listázza ki. A három szűrőgomb segítségével szűkítheted a keresést az adatbázis egységei szerint.
Az összetett kereső használata kicsit bonyolultabb, a keresési eredmények viszont sokkal pontosabbak. Itt nemcsak az adatbázis egységei szerint szűrheted a találatokat, hanem a keresési mezők szerint is. A mezőkbe gépelhetsz is, illetve a legördülő listákból is kiválaszthatod a keresett elemet, vagy elemeket.
 
Miért regisztráljak a Hyperión Juniorba?

Regisztrált felhasználóként saját fiókot hozhatsz létre, és tetszés szerinti mappákba rendezve mentheted el kedvenc oldalaidat. A mappákhoz jegyzeteket is fűzhetsz. A regisztráció díjmentes.
 

Hogyan tudom törölni a Hyperión Junior-fiókomat?

A funkció fejlesztés alatt áll. Kéréseddel fordulj a szerkesztőséghez az antik@szepmuveszeti.hu email-címen. Köszönjük a türelmet!