Kedves Versenyzőink!


Szerettünk volna kikötni veletek az actiumi öbölben is, és alig vártuk, hogy láthassuk, milyen kincsesládákat hoztok fel a tenger mélyéről, de fordultak a szelek: váratlan okok miatt nem fejezhetjük be közös utazásunkat, és a verseny most véget ér.

Reméljük, hogy a feladatlapok kitöltése legalább annyi vicces és tanulságos pillanatot adott nektek, mint nekünk a megírásuk és a javításuk! Köszönjük, hogy megtudhattuk, hogy titokban a kígyó is félt a hajótörött egyiptomitól, hogy Iaszón véletlenül pottyant bele az épp ásító, Covidisszal fertőzött sárkánykígyó gyomrába és egy tüsszentéssel távozott onnan, és hogy Themisztoklész órákat kondizott naponta!

Február elsejéig a harmadik forduló feladatait is kijavítjuk és az összesített eredmények alapján hirdetjük majd ki, hogy kik az idei pályázat győztesei, akik a járvány elmúltával látogatást tehetnek a Szépművészeti Múzeumban!

Addig pedig tegyétek még egyszer próbára a tudásotokat! Az alábbi játékos kvíz az elmúlt hónapok témáit eleveníti fel – meg tudjátok oldani hibátlanul?

Jó mulatást, sok sikert, és köszönjük, hogy velünk tartottatok!


2021. január 22.